středa 6. června 2012

Pretty Little Liars (PLL)

V tomto příspěvku Vám představím seriál Pretty Little Liars.

Poster k filmu        Pretty Little Liars (TV seriál)
       
          Režie: Liz Friedlander, Lesli Linka Glatter, Elodie Keene
Žánr: Drama
Vysílá se od roku: 2010
Seriál je z: USA
Délka jedné epizody: 44 min
Hodnocení na CSFD: 77% (106. nejoblíbenější seriál na CSFD)

O čem seriál je (SerialZone.cz): Drama stanice ABC na motivy stejnojmenné knižní série od Sary Shepardové.
Hlavními hrdinkami je několik přítelkyň, jejichž skupina se rozpadne poté, co jedna z nich (Alison) zmizí.
O rok později začnou zbylé slečny dostávat zvláštní zprávy od někoho, kdo se podepisuje jako "A" a vyhrožuje, že odhalí veškerá jejich tajemství, včetně těch, která jsou velmi stará a mohla o nich vědět jedině Alison. Je jejich podezření správné? Uvidíme...

Tento seriál patří mezi ty nejlepší na které se dívám. Začal jsem ho sledovat až v té době co začala v USA hrát druhá série. O seriálu jsem věděl už dřív od sester, ale pořád jsem se k tomu neměl, ale když už byla ta druhá série tak jsem to chtěl dohnat, a taky dohnal. Seriál je na motivy knih od Sary Shepardové které u nás vycházejí v nakladatelství BBart. Hodně lidí seriál přirovnává k Zoufalým manželkám.

Dnes se začala v USA vysílat třetí série, takže proto jsem dneska napsal tenhle příspěvek, protože chci pak udělat "recenzi" na první díl série, ale doporučil bych to jen těm kteří viděli minulé série nebo ještě lépe nový díl. Dnes se na něj podívám, a zítra by už tu mohl být názor na díl. Ale teď už k seriálu. Seriál začíná tím že se to odehrává rok předtím než později. Jedné noci holky (Aria, Emily, Spencer, Hannah a Alison) spí ve stodole, a Alison zmizí. Po roku jim začnou přicházet sms od A. a oni si myslí že je to Alison, ale jak pak zjistí, ona to asi není, protože se našlo její tělo. Tak kdo to je? Nebo je to Alison, a to tělo bylo někoho jiného? A když ne, tak kdo zavraždil Alison? Rozhodně měla hodně nepřátel, když se k lidem chovala tak jak neměla. A kdo je záhadný/á A? A proč vyhrožuje zrovna jim a zná všechna jejich tajemství?Tyhle otázky si holky pokládají. 

Hlavní postavy jsou v téhle sérii čtyři a kdybych počítal Alison tak pět. Řeknu vám něco krátce o každé zvlášť. Začneme Ariou. Aria žije se svými rodiči a bratrem. Hned po zmizení Alison se odstěhovali, a po roce se zase vrátili do Rosewoodu. V baru potká jednoho muže jménem Ezra do kterého se zamiluje, i on do ní, ale jak další den zjistí, je to její učitel angličtiny, takže zakázaná láska. Další postavou je Spencer, která se vždy chtěl podobat své starší sestře, a vždy chce její kluky s kterými chodí. Je to jedničkářka která se pořád učí, takže tak nespisovně a možná taky hrozně řečeno "šprtka". Emily je teda případ. Žije se svou matkou, protože její otec je v cizině, ale občas je přijede navštívit nebo oni jeho. Zamilovala do holky která je ve městě nová a jmenuje se Maya. Už když ještě žila Alison, tak k Alison něco cítila. Když už jsme u Alison, tak něco k ní. Nikdo na škole jí neměl rád. Všechny urážela, a říkala o sobě že je nejkrásnější, ale sama musela vědět že se jí někdo někdy pomstí ze její chování. A taky že možná někdo pomstil, ale to nemůžeme vědět. A teď přejděme k Hanně. Ze začátku když na škole byla ještě Alison, tak Hannu nikdo neměl rád. Byla tlustá, a tak dělala ze sebe neviditelnou. Alison se jí taky posmívala, ale pak jí pomohla zhubnout, a vzala jí do své party. To pak Hannu už lidi znali, a už to tak je i do teď. Hanna se zamiluje do nového kluka který se jmenuje Caleb a začne s ním pak chodit. Dále tady jsou takové postavy které by se Alison rády pomstili. Například Mona která je dobrá kamarádka od Hanny, Jenna o které vám nic neřeknu, protože už tak tenhle článek obsahuje mnoho spoilerů, a hodně dalších lidí.

Seriál bych doporučil asi všem, ale když už určitým kategoriím, tak těm která baví Zoufalé manželky (protože tohle je o hodně lepší), těm které zajímají takové dramata a detektivní příběhy, těm kteří četli knihy, a těm které jsem nevypsal. Já si myslí že by jste seriálu měli dát šanci, i když některým to může přijít už otravné jak se neposunují ve stopách, a jak jim A pořád píše ty SMS, ale já si myslím že když vydržíte do finále druhé série, tak budete hodně překvapeni a na třetí sérii se budete dost těšit. Seriál hraje na stanici ABC Family, a hraje tam i seriál The Lying Game, který je taky na motivy knih od Sary Shepard. Seriál začal hrát na slovenské televizní stanici Markíza pod názvem Roztomilé mrchy. Už nevím co bych k seriálu řekl, jen že je skvělý tak jak Upíří deníky, a že každý týden očekávám nový díl. Zde vám dám ještě trailer na první a druhou sérii, a jinak se s článkem o PLL setkáme asi zítra u názoru na první díl třetí série. 

Trailer na 1. sérii

Promo na 2. sérii

A co vy říkáte na seriál Pretty Little Liars? Zaujal vás? Podíváte se na něj někdy, nebo ho už sledujete? Vaše názory pište do komentářů :))


Žádné komentáře:

Okomentovat